İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Katliamını Kınıyoruz!

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Katliamını Kınıyoruz!

 

 

Baskıcı İsrail ordusu geçen günlerde Hamas’ın Beytul-Lihe, Cebaliye, Refh ve Hanon’a karşı düzenlediği roket saldırıları bahanesiyle savunmasız Filistin halkına karşı havadan ve karadan saldırıya geçerek Pazar gününe dek aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu en az 42 kişiyi katletti.

 

Hamas gerici, İslami terörist bir örgüttür ve İsrail işgaline karşı Filistin halkının haklı davasıyla ne ufak bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu örgüt siyasetleriyle Filistin halkının sorunlarını ağırlaştırmaktadır. Karşı taraftaysa hanesinde on yıllarca sürdürülen katliam ve Filistin halkının haklarına saldırı ve tacizlerin yer aldığı, terörizme, korkutmaya ve toplu cezalandırmaya dayalı İsrail’in kudurgan devlet terörizmi yer almaktadır. Aşırı ve dinci sağ İsrail ve Filistin’de İsrail ve Filistin halkalrının birliği ve bir arada yaşamasına, iki ülke işçilerinin birliğine, barışa ve barış sürecine ve eşit haklara sahip iki devletin kuruluşuna karşıdır. İsrail’in devlet terörizmi ve İslami terörizm karşılıklı olarak ötekinin terörizmi ve katliamını gerekçelendirip palazlandırıyor.

 

İran Komünist-İşçi Partisi masum Filistin halkının cani İsrail devletince katlıamını şiddetle kınıyor. Komünist-İşçi Partisi bağımsız, eşit haklara sahip Filistin devletini tanımaları yönünde ABD ve İsrail devletilerine baskı uygulamak için uluslararası ilerici örgütleri ve kamuoyunu seferber etmeye çalışacaktır. Komünist-İşçi Partisi aynı zamanda bu vahşetin öteki kutbu olan bölgedeki gerici, terörist İslami hareketlere de karşı durmaktadır, bu hareketleri bölge halkının barış içinde, gönençli, savaş ve katliamdan uzak bir yaşam kurma yolu üzerinde ciddi bir engel olarak görmektedir. Bölge insanlarının katliamını durdurmak günümüzde her şeyden çok dünyadaki özgürlükçü kamuoyunun gericiliğin her iki kutbuna karşı etkin biçimde sahneye çıkmasına bağlıdır.

 

Günümüzde barış görüşmelerinin yeniden başlatılması Filistin halkının haklarının tanınması ve bu çekişmenin her iki ucundaki aşırı sağcı ve dinci güçlerin geriletilmesi için uluslararası mücadeleye bağlıdır. Filistin sorununun adil, ivedi çözümü görevi her zamankinden çok seküler, ilerici, sosyalist ve komünist güçlerin omuzları üzerindedir. Komünist-İşçi Partisi bu yöndeki her türden çabayı destekleyecek dünyadaki ilerici ve özgürlükçü güçlerin siyasal ve pratik ilgilerini Ortadoğu bölgesinin bu yaşamsal sorununa yönlendirmeye çalışacaktır.

 

 

İran Komünist-İşçi Partisi

5 Kasım 2006

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *