İsrail’in Lübnan Halkına Karşı Giriştiği Katliamı Kınıyoruz!

İsrail’in Lübnan Halkına Karşı Giriştiği Katliamı Kınıyoruz!

 

Halka Karşı Savaş Derhal Durdurulmalıdır!

 

İsrail devleti Lübnan halkına karşı barbarca bir savaş sürüyor. Geçtiğimiz birkaç gün içinde yüzlerce Lübnanlı öldürüldü, binlercesi yaralandı, on binlercesi yerinden yurdundan edildi, uygar, toplumsal yaşam adına ne varsa füzeler ve bombalarla vahşice dağıtıldı. Tüm bunlar insanlığa karşı suç ve cinayetin göstergeleridir. İsrail devleti ve destekçileri, özellikle ABD devleti bu cinayetlerden dolayı yargılanıp mahkum edilmelidir.

 

İsrail’le Hizbullah arasındaki savaşın yükselişe geçişiyle gerçekleşen Lübnan halkının katliamı suçsuz insanların yaşamlarının, istekleri ve dileklerinin teröristler savaşı, Batı devlet militarizmi ile İslami terörizmi arasındaki savaş mezbahanesinde nasıl kurban edildiğini gösteriyor. İsrail devleti ABD ve Batılı devletler tarafından destekleniyor, Hizbullah ise İslam Cumhuriyeti’nin ve öteki siyasal İslam güçlerinin açık desteğini alıyor. Bu kan denizinde iki terörist kutbun karşı karşıya geldiğini kimse saklamıyor; bu savaşta kazananlar ise günümüz gericiliğinin bu iki kutbundan başkası değildir. Yitirenlerse halktır: İster bu canice savaşın doğrudan kurbanları olan Lübnan halkı olsun ister istekleri ve yaşamları İsrail devlet terörizmiyle İslami terörizm arasındaki savaş kaosunda çiğnenen Filistin halkı, ister bir yandan İslami terörizmin kurbanı olan öte yandan sağın ve İsrail devlet terörizminin yükselişi altında ezilen İsrail halkı olsun ister terör, savaş ve katliamın günümüz insanlığının yaşımına egemen olduğuna ve bu egemenliğin günden güne güçlendiğine dehşet içinde tanık olan dünya halkı, herkes bu savaşın kurbanıdır.

 

İran Komünist-İşçi Partisi Lübnan ve Filistin haklına karşı savaşın ve İsrail ordusunun her türden operasyonunun ivedilikle durudurlmasını, İsrail devletinin savaş suçlusu olarak mahkum edilmesini ve Lübnan halkına savaş tazminatı ödemesini talep etmektedir. İsrail terörist devleti ve Hizbullahçı İslami terörizm dünyadaki bütün insanların nefreti ve direnişiyle karşılanmalıdır. Hizbullah Filistin halkının haklı davasını ve isteğini temsil etmediği gibi bizzat siyasal İslam halkın insancıl taleplerinin gerçekleşmesi yolu üzerinde bir engeldir. Teröristlerin bu başına buyruk kudurganlığına karşı biricik çözüm dünyadaki bütün özgürlükçü insanların terörizmin her iki kutbundan bağımsız bir bayrak altında, özgürlük ve eşitlik cephesi Üçüncü Cephe bayrağıyla, özellikle Filistin halkının haklı davasını, bağımsız, eşit haklara sahip Filistin devletinin kuruluşu talebini gerçekleştirmek için sahneye çıkmalarıdır.

 

İran Komünist-İşçi Partisi

22 Temmuz 2006

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *