İki Terörist Kutba Karşı Üçüncü Cephenin Oluşum Bildirgesi

 HamdiTaqvaee3

İran komünist-İşçi Partisi ABD devlet terörizmi ve siyasal İslam terörizmi kutuplarına karşı üçüncü cephenin oluşumunu bildirir. Üçüncü cephe savaşa ve barbarlığa karşı uygar insanlığın cephesidir. Üçüncü cephe insanlığa karşı cinayetlerini öteki tarafın cinayetleriyle gerekçelendiren ABD devletinin ve yandaşlarının militarizminden, siyasal ve askeri külhanbeyliğinden ve İslami terörizmden usanan ve bu iki gerici kutba karşı uygarlık, insanlık ve özgürlüğün bayrağını yükseltmek isteyen bütün özgürlükçü insanların cephesidir. Üçüncü cephe militarizme ve siyasal İslam’a hayır cephesidir. Bu sekülerlerin, özgürlükçülerin, bütün ülkelerin nükleer silahsızlandırılmasını isteyenlerin, ABD devlet militarizmi karşıtlarının, İslami terörizm karşıtlarının, kadın özgürlüğü aktivistlerinin, idam, recm ve töre cinayetlerine karşı gelenlerin ve bütün yer kürede evrensel insan haklarını savunanların cephesidir.

 

Batı’nın devlet militarizmine karşı gelmek siyasal İslam’a karşı gelmekten ayrılamaz. Amerika devleti ve yandaşlarının devlet militarizmi ve İslami terörizm birbirlerine varlık nedeni sağlayan, birbirlerini gerekçelendirip güçlendiren “Yeni Dünya Düzeni” gericiliğinin ögeleridir. Günümüzde siyasal İslam’ın bir kolu Irak ve Afganistan’da ABD’nin yanında yer almakta doğrudan ABD ve yandaşlarının uydurduğu ultra gerici devletlerde bir güç olarak kullanılmaktadır. ABD karşısında yer alan öteki koluysa siyasal kimliğini ve varlık nedenini ABD ve yandaşlarının siyasetlerinin Irak, Filistin ve bütün Ortadoğu’da yol açtığı cinayetler ve güçlüklerden almaktadır. Siyasal İslam bir bütün olarak ABD ve Batılı devletlerin gerici siyasetleri temelinde ortay çıkmış insanlık karşıtı ve ultra gerici bir harekettir. İslam Cumhuriyeti siyasal İslam’ın omurgası, Ortadoğu ve dünya çapında İslami terörizmin destekçisi, karnesinde İran halkına karşı uyguladığı yirmi yedi yıllık cinayet, baskı ve terör bulunduran ultra gerici bir rejimdir. İran halkı bu insanlık karşıtı rejime karşı, özgürlük ve eşitlik için mücadeleyle teröristler savaşına karşı mücadelenin ön safında yer alıyor.

Üçüncü cephe İran halkının ABD’nin askeri ve siyasal tehditler ve müdahalesine karşı mücadelesini ve İslam Cumhuriyeti’ni devirmek için hareketini teröristler savaşıyla mücadele etmenin alternatif yolu, gerçekçi, etkili ve belirleyici yöntemi sayar ve İran halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini etkin biçimde destekler.

Üçüncü cephenin bildirgesini sunuyor dünyadaki bütün insancı, seküler, savaş karşıtı ve özgürlükçü örgüt ve hareketleri, parti ve kişileri bu bildirgeyi imzalayarak üçüncü cepheye katılmaya çağırıyoruz.

Hamit Taqvai

İran Komünist-İşçi Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri

12 Mayıs 2006

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *