Londra’daki İslamcı Terörizmi Kınıyoruz

Londra’daki İslamcı Terörizmi Kınıyoruz

Bir kez daha terörist cinayetler dünyayı sarstı ve öfke uyandırdı. Bu defa kurbanlar Londra halkıydı. 7 Temmuz’da gerçekleşen Londra metrosundaki ve bir otobüsteki bombalamalar ardında 50’den fazla ölü ve 700’den fazla yaralı bıraktı. İran Komünist-İşçi Partisi bu trajedinin ailelerine en derinden başsağlığı dilemektedir. Yüreklerimiz kurbanlarla ve hayatta kalanlarla birliktedir.

Bütün kanıtlar Londra’daki terör saldırısının İslamcı teröristlerin eylemi, Bali’de, New York’da ve Madrid’de işlenenen cinayetlerin bir devamı olduğuna işaret etmektedir. Bu, herkes tarafından açıkça mahkum edilmelidir. Bu saldırılar kamuya açık yerlere bomba yerleştiren, suikastlarda, öldürümlerde, işkencelerde, idamlarda ve baskıda bulunan İslamcı hareketin masum insanlara karşı alçakça ve zalim sicilinin bir parçasıdır. Bu hareketin kurbanları kadınlar, özgürlük isteyenler, sosyalistler ve sokaklardaki, kamu taşımacılığındaki ve diskoteklerdeki masum insanlardır. Uygar insanlık bu canavara karşı ayağa kalkmalı ve onu tarihin çöplüğüne göndermelidir.

Londra’da masum insanların katledilmesi dünya sahnesinde bir tarafında İslamcı devletlerin ve hareketlerin diğer tarafında Birleşik Devletler’in önderliğindeki Batılı devletlerin olduğu 11 Eylül’de başlamış olan teröristler arası yarışın başka bir örneğidir. Her ikisi de tırnağına kadar silahlanmıştır ve birbirlerini beslemektedirler. Bu sırada, bu savaşın ve kıyımın kurbanları yalnızca masum ve sıradan insanlardır.

Bu yarış sona erdirilmelidir. Bu terörist eylemin Batılı hükümetlerin askeri operasyonlarını genişletmelerinin, başka bir ülkedeki insanları katletmelerinin ve Batı toplumundaki medeni hakları ve özgürlükleri kısıtlamalarının başka bir bahanesine dönüşmesine izin vermemeliyiz. Uygar insanlığa öne çıkma ve her iki tarafın barbarlığına son verme çağrısında bulunuyoruz. İnsanlık kendisini devlet terörizminden ve devlet-dışı terörizmden kurtarmalıdır. Bu, her yerdeki uygar insanlığın, sosyalistlerin, özgürlükçülerin ve eşitlikçi ve insancı insanların görevidir.

İran Komünist-İşçi Partisi

8 Temmuz 2005

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *