İslam Cumhuriyeti’nin Nükleer Silahlara Kavuşma Çabasına İlişkin Bildirge

wpı-logo

Siyasi Büro Tarafından Onaylandı

İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer imha silahlarına kavuşma çabası dünya çapında nükleer çekişmelerin ve tehlikelerin şiddetlenmesine yol açmaktadır. İslami rejimin nükleer silahlara kavuşması dünya ölçeğinde uygar insanlığın ciddi tedirginlik kaynaklarından biridir. İran Komünist-İşçi Partisi’nin bu duruma karşı siyasetinin ana hatları aşağıdaki ilkelere dayanmaktadır.

1-Komünist-İşçi Partisi kanlı nükleer silahlanma yarışının ivedilikle durdurulmasını, dünyada bulunan bütün kitle imha silahlarının yok edilmesini talep etmektedir. Komünist-İşçi Partisi kendisini uygar insanlığın kitle imha silahlarını yok etme hareketinin parçası saymaktadır.

2-Komünist-İşçi Partisi İslami rejimin nükleer silahlara kavuşma çabalarını şiddetle kınar. Siyasal İslam terörist kutbunun karnesinde recm, kısas, kelle koparma ve gündelik terörizmden İslami cihada, çocukların ve masum insanların öldürülmesine dek sarsıcı cinayetlerin uzun bir listesi yer almaktadır. Bu kamp günümüzde uluslararası terörizmin etkin bir kutbuna, Ortadoğu’da burjuva egemenlik savaşının bir tarafına dönüşmüş durumdadır. İslami rejimin nükleer silahlarla donanması İslami terörizm ve siyasal İslam hareketini Ortadoğu’yu yok olmaya sürükleyebilen nükleer bir güce dönüştürecektir.

3-Komünist-İşçi Partisi’ne göre İslami rejimin nükleer silahlara kavuşmasını önlemenin biricik kesin yolu İslam Cumhuriyeti’nin halk kitlelerince devrilmesidir.

4-Komünist-İşçi Partisi ABD ve müttefiklerinin İslam Cumhuriyeti’ni nükleer silahsızlandırma politikalarının barış ve halkın nükleer tehlikelere karşı korunmasıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını tersine, dünya çapında kitle imha ve nükleer silahlar üzerinde denetimi tekelinde tutma yönünde bir çaba olduğunu bildirir. Bizzat ABD ve müttefikleri nükleer güçlerdir. ABD nükleer silahları insanlara karşı kullanan, Hiroşima ve Nagazaki’de birkaç saniye içinde yüz binlerce kişiyi küle dönüştüren biricik güçtür. Bu devlet terörist kutbunun ve emperyalist zorbalığın dosyası herkesin gözü önündedir ve yadsınamaz.

5-Komünist-İşçi Partisi İslami rejimin devrilmesi için vargücüyle çalışmasına karşın ABD, İsrail ve müttefiklerinin İran nükleer tesislerine her türlü askeri saldırı ve müdahalesini, insanların yaşamlarında büyük olumsuzluklara, sayısız güçlüğe yol açacak İran’a uygulanacak ekonomik ambargoyu şiddetle kınar.

6-İran Komünist-İşçi Partisi İslam rejiminin devrilip İran’da Sosyalist Cumhuriyet’in kuruluşunun ertesinde İran’ın gelecek rejiminin nükleer silahlarla donanmayacağı gibi dünya çapında nükleer ve kitle imha silahlarının topyekun yok edilmesi mücadelesinin öncüsü olacağını güvencelediğini duyurur.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *